Diplomski radovi čarobnih mirisa i ukusa

08. jun 2018. 11:27 Društvo Pirot Plus Online

Još jedna generacija kuvara Ekonomske škole u Pirotu završava svoje srednje obrazovanje i prema onome što se danas moglo videti u kabinetu škole, gde je izložen deo njihovih diplomskih radova, slobodno se može reći da ovi mladi ljudi iz srednje škole izlaze spremni za život. Mnogi od njih će nastaviti školovanje i nema sumnje da će se njihovo ime u svetu kulinarstva s poštovanjem izgovarati. Pored ostalog diplomski radovi su sadržali hladna predjela, suhomesnate proizvode sa dekoracijama, sotirano blanširano povrće koje ide uz jela po porudžbini, grilovano povrće, jela sa roštilja biftek , ramstek, piledja ledja u mednom sosu i domaća juneće pljeskavica, a uz sve to veliku veštinu učenici, maturanti , pokazali su i u pripremanju različitih koktela za piće.

Velike zasluge za postignute rezultete pripadaju timu profesora Ekonomske škole na čelu sa Draganom Djordjevićem, koji je očigledno zadovoljan radom svojih učenika koji svoja praktična znanja stiču ne samo u kabinetu Škole već i u renomiranim pirotskim restoranim i prilikom pojedinih gradskih proslava gde su upriličeni kokteli za goste.