Dr Radmila Zec: Pet ključnih stvari za bezbedniju ishranu

Tokom leta, kada je pojačan unos svežeg voća i povrća, češće su stomačne infekcije. Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Pirot, dr Radmila Zec, kaže da po pitanju bezbednosti hrane postoji pet ključnih tačaka: održavanje čistoće, odvojiti sveže od kuvanog, dobra termička obrada namirnica, bezbedno čuvanje hrane i korišćenje ispravne vode za piće i sveže namirnice tokom pripreme.
Kako je dr Zec istakla, prvi i najbitniji korak je higijena. Ona je ovom prilikom objasnila svaki korak i uputila savete građanima na šta bi trebalo posebno da obrate pažnju prilikom kupovine namirnica i pripreme.
-
15. jul 2024. 12:27 Tokom juna u Odseku Pirot, Akademije tehničko vaspitačkih strukovnih studija, realizovane su brojne aktivnosti. Jedna od najznačajnijih je Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih ... -
15. jul 2024. 11:12 Krajem prošlog meseca, naša sugrađanka poslala nam je pitanje koje se odnosilo na uređenje puta prema Srećkovcu.Istog dana objavili smo u rubrici Vaša pitanja i odgovor Slavi&... -
15. jul 2024. 09:46 Ambasada Francuske u Srbiji tradicionalnim svečanim prijemom, dva dana pred 235. godišnjicu pada Bastilje, obeležila je nacionalni praznik Dan Republike, a prijemu čiji je domaćin ambasador te ... -
13. jul 2024. 17:37 U selu Kusa Vrana u Opštini Dimitrovgrad, a na samoj granici sa Opštinom Babušnica, danas se proslavlja Pavlovdan. Vladika niški Arsenije je osveštao Crkvu u Kusoj ...